Jouw agendainfo


Waarom registreren?

Populairste concerten:

Morgen: TOOL - Ziggo Dome (5)
Komende week: TOOL - Ziggo Dome (5)

Populairste festivals:

Komende week: Primavera Sound Barcelona (3)
Komende maand: Best Kept Secret (10)
In de toekomst: Jera On Air (13)

Laatst actief:


Deze week flink actief:


Nieuwe gebruikers:


Laatste Nieuws

De Agendainfo van ... : Jörgen van den Wijngaart

In "de Agendainfo van ..."-rubriek kom je meer te weten over de Agendainfo van iemand die zijn/haar sporen verdiend heeft in de muziekwereld.

Geboren in Almelo in 1974, hij verhuisde naar Amsterdam om te gaan werken bij een film productiemaatschappij en sinds 2005 is hij werkzaam met een eigen bedrijf. Hiermee maakt hij films met jongeren, veel op scholen, maar ook daarbuiten in opdracht. Sinds twee jaar is Jörgen ook betrokken bij Kunstbende Noord Holland. Hier helpt hij bij het maken van kunst: van podiumkunsten muziek, theater en dans tot film, animatie en expo werk. Ook is hij betrokken bij de jaarlijkse Popronde en gaat hij nog steeds met veel plezier zo vaak mogelijk bandjes kijken.

Concert-/ Festivalagenda:

- Adam Green 10 feb paradiso
- King kahn 13 feb paradiso
- Spoon 18 feb paradiso
- Yeasayer 20 mrt paradiso
- Avett brothers 22 mrt paradiso
- Pavement 8 mei paradiso

Je laatste concerten / festivals:

- Machinefabriek 6 jan Trouw
- Kim Jansen 8 jan Winston Kingdom
- Hallo Venray 9 jan nieuwe Anita

De beste concerten / festivals afgelopen 12 maanden:

Battles - Stae X New forms den haag 11 dec
Bijna al die mannen spelen tegelijkertijd gitaar, toetsen en bedienen ook nog pedalen en een computer: niet te geloven. Een heel bizarre jazzy mix van dansbare hooks, melodieus, freaky stemmen en een lekkere drive. Als Mozart nu had geleefd dan heette hij Tyondai Braxton denk ik.

Loefah Motel Mozaique 11 april Rotterdam
Niet echt een concert, al voelde zijn dj set vol dub wel zo. Smerig donker zuigende bassen, knallende breaks… Sinds Dj Krush niet meer zo onder de indruk van een plaatjesdraaier!

Karma to Burn 28 nov Speedfest Eindhoven
rum, bas en gitaar in optima forma: riffs, riffs en riffs een uur lang, geen zang alleen maar rammen: zoooo goed!

Artiesten die je live wilt zien:

Ik heb de Strange Boys gemist laatst, die had ik graag gezien. Ze hebben een goede plaat gemaakt die m’n vriendin en ik helemaal grijs gedraaid hebben tijdens onze rit naar Noorse poolcirkel afgelopen augustus. Neil Diamond komt al zoveel jaren niet meer naar Nederland... Daarvoor zou ik zelfs weer naar Ahoy gaan.

Opvallende belevenis:

Bij een Urban Dance Squad concert in Arnhem was een vriend van mij eindelijk op het podium terecht gekomen voor een flinke stage-dive... net op dat moment was het concert afgelopen! Stond 'ie daar in de spotlight, een schreeuwende zaal voor zich, een nog na-briesende Rudeboy naast zich... De band kon er ook wel om lachen.