Jouw agendainfo


Waarom registreren?

Populairste concerten:

Morgen: TOOL - Ziggo Dome (5)
Komende week: TOOL - Ziggo Dome (5)

Populairste festivals:

Komende week: Primavera Sound Barcelona (3)
Komende maand: Best Kept Secret (10)
In de toekomst: Jera On Air (13)

Laatst actief:


Deze week flink actief:


Nieuwe gebruikers:


Laatste Nieuws

De Agendainfo van ... : Storm

In "de Agendainfo van ..."-rubriek kom je meer te weten over de Agendainfo van iemand die zijn/haar sporen verdiend heeft in de muziekwereld.

Storm startte ooit in zijn eentje File Under: New Music, maar stuurt ondertussen een hele menigte van schrijvers en fotografen aan die meewerken aan dit e-zine. Schrijft op afroep ook wel eens een stukje voor bijlagen voor de grote festivals van Nederland, maar is het gros van zijn vrije tijd bezig met coördineren van File Under. Zijn muzieksmaak is het gemakkelijkst te omschrijven als niet te beschrijven, death metal en lieftallige zangeresjes staan gemoedelijk rug aan rug in zijn cd-kast.

Concert-/ Festivalagenda:

Ik vind concerten ver van te voren plannen verschrikkelijk. Je zult mij dus niet vaak aantreffen bij dik uitverkochte concerten, omdat ik weiger kaarten in het voren te kopen. Maar deze concerten staan al wel gepland:

- Rowwen Heze in Tivoli 15/1/10
- Peter Hammill in De Duif 29/1/10
- Laura Veirs in Paradiso 31/1/10
- Audiotransparent in Ekko 4/2/10
- Om in Tivoli 5/2/10
- Blaudzun & Rue Royale in Tivoli 21/2/10

Je laatste concerten / festivals:

- Fratsen in Metropool 26/12/09
- L e Guess Who? 27-28-29/11/09
- Crossing Border 20-21/11/09
- Wilco 18/11/09
- John Vanderslice 11/11/09
- Mew 11/11/09
- Ghinzu 9/10/09

De beste concerten / festivals afgelopen 12 maanden:

- Anna Ternheim in de Duif, Amsterdam, 22 september
Pracht zaal. Pracht muziek. Pracht vrouw. Prut licht.

- Efterklang op Into The Great Wide Open, Vlieland, 6 september
Eigenlijk was heel Into The Great Wide Open opperbest, maar voor mij was Efterklang het hoogtepunt. De sprookjesachtige muziek van deze Denen (aangevuld met wat overzees talent) kwam perfect tot zijn recht in de bosrijke omgeving op Vlieland.

- DM Stith in de Duif, Amsterdam, 11 mei
Heavy Ghost van Daniel Michael Smith was voor mij dé plaat van vorig jaar. Live bleek hij het in de studio in elkaar geknutselde geluid ook moeiteloos neer te kunnen zetten. Het werd nog mooier doordat het buiten nog niet donker was en de ondergaande zon voor prachtig licht zorgde door de glas in lood ramen van De Duif.

Artiesten die je live wilt zien:

Pearl Jam zag ik nog nooit live. Die zou ik nog wel willen zien, maar niet in Ahoy of een andere grote hut. Als dat dat moet gebeuren, dan in een zaal als Tivoli of zo. Dat kon ook een keer met REM.

Opvallende belevenis:

Ooit was ik plakker bij Metropool en kreeg in ruil daarvoor altijd vrijkaartjes voor de concerten. Daarmee zou ik naar een concert gaan van (de toen nog relatief onbekende band) The Tragically Hip samen met een vriend van me. Hij was toentertijd een notoire laatkomer en toen was hij ook te laat. Balend ben ik toen teruggegaan naar huis, maar hij – twee treinen te laat aangekomen – kocht een kaartje en zag een puik concert. Verder niet zo heel bijzonder natuurlijk, ware het niet dat niet veel later Fully Completely verscheen met daarop de track “At The Hundredth Meridian” waarin Downie zingt ‘I remember buffalo And I remember Hengelo / It would seem to me / I remember every single fucking thing I know’ Dat maakte het gemis van het concert extra pijnlijk.