Jouw agendainfo


Waarom registreren?

Populairste concerten:


Populairste festivals:

Komende week: Motel Mozaïque (1)
Komende maand: Motel Mozaïque (1)
In de toekomst: Lowlands (8)

Laatst actief:


Deze week flink actief:


Nieuwe gebruikers:


Laatste Nieuws

De Agendainfo van ... : Robert Meijerink (Doornroosje, Valkhof Affaire, EuroSonic)

In "de Agendainfo van ..."-rubriek kom je meer te weten over de Agendainfo van iemand die zijn/haar sporen verdiend heeft in de muziekwereld.

Robert Meijerink, 32 jaar en wonend in Nijmegen. In deze stad is hij al vier jaar programmeur van Doornroosje en is sinds twee jaar boekt hij ook voor EuroSonic in Groningen. Maar we kennen Meijerink ook door De Valkhof Affaire en OJC Why Don’t Cha te Diepehnheim, waar het eind jaren ´90 allemaal begon.

Concert-/ Festivalagenda:

Woensdag 27 juni: Cynic + Textures @ Doornroosje
Legendarische jazz & metalband in originele line up. Textures komt de zaal opwarmen (zij hebben zich trouwens vernoemd naar een nummer van Cynic) dus beloofd mooi avondje te worden.

Maandag 2 juli: Sierra Leone’s Refugee Allstars @ Lux
Ze maken een mix tussen roots reggae en rythm & blues en zingen over de afschuwelijke oorlog waar ze veel familie & vrienden hebben verloren.

Dinsdag 3 juli: !!! (chk chk chk) + Adept @ Doornroosje
!!! Is een geweldige live band die het op festivals als Lowlands en Pukkelpop al ver schopte. Best bijzonder dat deze achtkoppige band een zaal als Doornroosje komt platspelen.

Woensdag 4 juli: Daft Punk @ HMH
Vorig jaar zag ik de masters van de dance al op Pukkelpop waar ze een geweldige show gaven. Nu dus in eigen land en dat wil ik niet missen.

Donderdag 5 juli: Frank Black @ Doornroosje
Frontman van the Pixies brengt binnenkort weer een soloplaat uit.

Je laatste concerten / festivals:

Zaterdag 23 juni Heavy Trash, Slackers, The Cheaters @ Kids ‘n’ Billies
Elk jaar vindt er in het Goffert Theater dit festival plaats voor jong en oud. Niet alleen acts voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ondanks de vele regenbuien was het fijne & gezellige dag met geweldige muziek. Eerst toffe show van The Cheaters (uit Noorwegen) en de Slackers maar Heavy Trash met Jon Spencer was voor mij de slagroom op de taart.

Donderdag 21 juni: Moke + Silence in Sexy @ Doornroosje
Vanuit het niets waren ze er opeens: Moke. En er was ook nog eens veel publiek die duidelijk van de band genoten.

Dinsdag 19 juni: Arno @ Doornroosje
Legendarische Belg walst Doornroosje plat met zijn prachtmuziek: rock, chansons, punk alles passeerde de revue.

14, 15, 16 juni: Hulstfred Festival, Zweden
Soort Zweedse Lowlands. In verband met mijn werkzaamheden voor EuroSonic (hier de ik de boekingen voor) bezocht ik dit festival om opzoek te gaan naar Scandinavisch talent. De talentvolle acts groeien daar lijkt wel aan de boom.

De beste concerten / festivals afgelopen 12 maanden:

Ik hou het bij vijf shows die ik dit jaar heb gezien.

Patrick Watson @ Doornroosje
De Canadezen van Patrick Watson verzorgde de support voor Loney, Dear. En hoe..geweldige live band en met absolute klasse overtuigde hij mij en vele anderen met mooie songs, goede live performance en veel creativiteit.

Cold War Kids @ Gebaude 9, Keulen
Na hun show als voorprogramma voor Two Gallants in Doornroosje was ik al overtuigd. Deze show in Keulen onderstreepte dit nogmaals. Prachtige live band.

Malajube @ Canadian Music Week, Toronto
Deze band overtuigde vanaf de eerste seconde. Ik had ze nog nooit gezien of iets van gehoord totaan deze show. Zien is geloven.

Loney, Dear @ EuroSonic, Groningen
Zweedse singer songwriter met band die alles in zich heeft om een groter publiek te krijgen. Anders gezegd: hij verdient het!

Bromheads Jacket @ Rotown, Rotterdam
De avond klopte van A tot Z. Rotown vormde het perfecte decor voor deze band. De band speelde geweldig en het publiek was reuze enthousiast: zorgde voor een topsfeer.

Artiesten die je live wilt zien:

Als programmeur ben ik altijd op zoek naar acts die ik kan boeken in Doornroosje, EuroSonic of op de Valkhof Affaire. Mijn vizier staat daarom niet gericht op een paar acts maar op alle acts die potentie hebben. Ik bezoek veel concerten en veel festivals en ga bijna altijd op zoek naar voor mij onbekende acts.

Opvallende belevenis:

Afgelopen jaar bezocht ik het Haldern Pop Festival, vlak over de grens in Duitsland. Ondanks de heftige regen en onweersbuien gingen de shows door en bleef het publiek het slechte weer trotseren.

Na een dag stonden vele honderden mensen vooraan het podium totaan hun enkels in het water. Na twee dagen regen was de hele backstageruimte achter het hoofdpodium onder water gelopen. De verenigde brandweerkorpsen hebben de boel weten te redden anders had het wel eens desastreus kunnen zijn..