Jouw agendainfo


Waarom registreren?

Populairste concerten:


Populairste festivals:

Komende week: Motel Mozaïque (1)
Komende maand: Motel Mozaïque (1)
In de toekomst: Lowlands (8)

Laatst actief:


Deze week flink actief:


Nieuwe gebruikers:


Laatste Nieuws

De Agendainfo van ... : Waldo Volmer (P3)

In "de Agendainfo van ..."-rubriek kom je meer te weten over de Agendainfo van iemand die zijn/haar sporen verdiend heeft in de muziekwereld.

Na een aantal jaren productie voor o.a. Het Nederlands Filmfestival en IDFA gedaan te hebben rolde Waldo Volmer van een vrijwilligerrol bij het Amerfoorts poppodium De Kelder naar de programmeurrol bij deze zaal. Hoewel dit leuk werk was, zag de toegestuurde vacature van de P3 er ook interessant uit. Dit vooral door de combinatie van verantwoordelijkheden (Waldo is naast programmeur ook productieleider), sinds 2005 is Waldo werkzaam bij deze Purmerendse zaal.

Concert-/ Festivalagenda:

Goose + Matik (01-03), The Black Keys (03-03), Bonnie ‘Prince’ Billy (13-03), The Long Blondes (15-03), Enter Shikari (09-04), Bromheads Jacket (16-04) en Maxïmo Park (19-04)

Je laatste concerten / festivals:

Laatste concerten waren tijdens een festival: Eurosonic/ Noorderslag. Ieder jaar weer een hoogtepunt; als een kind in de ballenbak door Groningen; heerlijk! De laatste maand helaas te druk geweest voor regelmatig concertbezoek. Beroepshalve nog wel naar de CD-presentatie van 16Down geweest in Paradiso, maar verder was het droevig gesteld..

De beste concerten / festivals afgelopen 12 maanden:

Weer een aantal topavonden in de Melkweg met o.a. Elbow, The Subways en Nine Black Alps. Goose overtuigde afgelopen ADE met een loeistrakke ritmesectie, catchy songs en een podiumpresentatie waar ze alleen in Groot-Brittannië een patent op lijken te hebben, maar deze Belgen plegen ongegeneerd plagiaat op deze attitude! Op Eurosonic waren meerdere hoogtepunten, één daarvan was het Franse Fancy. Over the top Glamrock waar je onmogelijk bij stil kon blijven staan en een ware sensatie om on stage te zien. Sowieso staan Eurosonic en Metropolis hoog op mijn lijst van favoriete festivals.

Artiesten die je live wilt zien:

Er is teveel dat ik nog wil gaan zien, dus ik beperk me maar even tot de geplande concerten, zoals te zien in de concertagenda: The Black Keys: Gezien op Metropolis, nu voor één slechts show in NL in Tivoli. Zompige bluesrock in een eigentijdse uitvoering. Met slechts een drummer en zanger/ gitarist laat dit combo het behang van de muren krullen!

Bonnie ‘Prince’ Billy: mooi en bezwerend, nooit live gezien. Ben dan ook erg benieuwd!

Enter Shikari: Electro-screamo uit Engeland, had ik zelf willen boeken voor P3 na ze gezien te hebben op Eurosonic. Helaas niet gelukt, dus ga ik ze in de Melkweg bekijken.

Maxïmo Park: Samen met The Bravery naar mijn idee de leukste loot aan de Britse postpunkboom. Deze schotten zijn net even guitiger dan hun ‘grote broers’ Franz Ferdinand en overtuigden live tijdens 5 Days Off in Paradiso. Nieuwe plaat komt eraan en afgaande op de single is het wel ‘meer van hetzelfde’. Maar who cares als het allemaal zo leuk klinkt?!

Bromheads Jacket wil ik graag zien, omdat ik ze op Eurosonic heb gemist en ook The Long Blondes heb ik nog niet eerder live mogen aanschouwen.

Opvallende belevenis:

Vind ik echt heel moeilijk. Ieder concert en festival vind ik weer een belevenis op zich. Ik kan over met name de festivals wel een boekje met anekdotes opendoen, maar die vallen toch allemaal in de categorie ‘je had erbij moeten zijn’. Het behoeft geen verdere toelichting dat bij al deze gebeurtenissen de genotsmiddelen nooit ver verwijderd waren.. ;)